Humanitarna djelatnost 2016.

Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH

Dana 18. ožujka 2016. godine u Gastro Globusu u Zagrebu realiziran je projekat Odjela za humanitarnu djelatnost UDVDR RH „Pomozimo studentima – djeci hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnog računala (laptopa)“ Od Iloka do Dubrovnika
Projektom  je obuhvaćeno 70 studenta hrvatskih branitelja iz višečlanih obitelji i obitelji slabijeg socijalnog stanja iz 14 županija, od Iloka do Dubrovnika.  Također smo pomogli i četvero studenata koji su djeca naših suboraca iz HVO-a koji studiraju u Zagrebu, a žive u studentskom domu. Projekat smo organizirali uz pomoć donatora, ljudi dobra srca koji nisu zaboravili djecu svojih suboraca. Podjeli prijenosnih računala su nazočili studenti sa predsjednicima podružnica gdje su im donatori osobno uručili računala.  Pročelnica Odjela za humanitarnu djelatnost gđa Dubravka Kutleša Herljević je na početku pozdravila sve studente, predsjednike podružnica, a posebno se zahvalila donatorima koji su nesebično donirali svoja sredstva za kupnju računala. Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske do sada je uručila 330 računala za maturante i studente djecu hrvatskih branitelja slabijeg imovinskog stanja, višečlane obitelji i djeci naših članova.
Nakon podjele računala organiziran je skromni domjenak i druženje za svu djecu i donatore tog hvalevrijednog događaja.
Ovim putem još jednom se iskreno zahvaljujemo svim dragim ljudima i našim dragim donatorima u ime djece i njihovih roditelja u realizaciji ovoga projekata jer bez njihove pomoći ne bi bilo moguće realizirati ovakav veliki humanitarni projekat. Donatori su se zahvalili i pročelnici Odjela za humanitarnu djelatnost UDVDR RH gđi Dubravki Kutleša Herljević koja godinama radi, provodi i koordinira sve ove projekte i koja u tim projektima nesebično daje sebe svakodnevno, kako bi pomogla djeci hrvatskih branitelja slabijeg socijalnog stanja i iz višečlanih obitelji.

[Best_Wordpress_Gallery id=”24″ gal_title=”Laptopi-2016″]

Related Articles

Back to top button