Zelena Hrvatska

Dana 14. prosinaca 2023. godine, trideset članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Vukovarsko-srijemske županije uključilo se u akciju „Dani zajedničke sadnje“, koji UDVDR RH provodi u suradnji sa Hrvatskim šumama na području Republike Hrvatske. Ovo je još jedan doprinos hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji društvenoj zajednici.

Dana 14. studenog 2023. godine, trideset članova Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Podružnice Međimurske županije iz Ogranaka Čakovec, Nedelišće, Gornji Mihaljevec, Krištanovec, Pribislavec, Mihovljan, Strahoninec, Donji Kraljevec, Šenkovec, na području Šandorovca odsjek 39 b.g.j „Donje Međimurje“ sudjelovalo je na pošumljavanju terena sadnjom jesenske sadnje stabla bijele i crne topole. Ovom prijepodnevnom akcijom na svježem zraku – dragovoljnim radom hrvatski branitelji su dokazali da su još uvijek spremni pomoći i dati doprinos društvenoj zajednici. Akcija se provodila u okviru projekta Udruge „Dani zajedničke sadnje“ u suradnji s Hrvatskim šumama d.o.o. koja se provodi na području čitave Republike Hrvatske.

„DANI ZAJEDNIČKE SADNJE“

Dana 11. 11. 2023. godine članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Zagrebačke županije i Grad Zagreb su sudjelovali u akciji pošumljavanja. Obzirom na globalne probleme klimatskih promjena koje uvelike utječu na šumske površine na zemlji Udruga se u suradnji sa Hrvatskim šumama uključila u jesensku akciju HŠ „Dani zajedničke sadnje“. Sadnice i alat za sadnju su osigurale Hrvatske šume. Ova akcija je osim brige za prirodu i značaja njenog očuvanja imala i edukativnu ulogu.

Back to top button