Aktivnosti u 2002.

Aktivnosti u 2002.

12.01. te godine u Zagrebu je održana sjednica Inicijativnog odbora za ustroj Zajednice klubova žena sudionica Domovinskog rata. Tijekom mjeseca veljače i ožujka osnovani su Klubovi žena sudionica Domovinskog rata u Rovinju, Zagrebu i Sisku.

19.01. pod pokroviteljstvom Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, a u suradnji s institucijama lokalne vlasti grada Zadra, te Vojnog ordinarijata održano je obilježavanje IX obljetnice Vojno redarstvene operacije «Maslenica ’93.»

25.01. u Sisku održan je IV Izvještajni Sabor Udruge.

26. i 27.01. održana je II. Međunarodna konferencija o međusobnoj suradnji na humanitarnim načelima za jugoistočnu Europu.

30.03. Udruga je u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i Ministarstvom unutarnjih poslova sudjelovala u obilježavanju XI obljetnice pogibije Prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića na Plitvičkim jezerima.

20. travnja u sklopu međunarodne suradnje u Mostaru je održana zajednička sjednica predstavnika članica SVF-a BiH, Hrvatske i Slovenije.

01.05. Udruga je sudjelovala u obilježavanju Vojno-redarstvene akcije «Bljesak».

02.05. Udruga je sudjelovana na svečanom obilježavanju Dana grada Vukovara i otkrivanju spomenika 12. poginulih hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu.

05. svibnja predstavnici Udruge bili su na obilježavanju 57. obljetnice oslobađanja logora u Mathausenu

09.-17.09. u sklopu programa duhovne obnove, hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji bili su na hodočašću u Fatimi. Odlazak hodočasnika u to Marijansko svetište Udruga je organizirala u suradnji s Vojnim ordinarijatom Republike Hrvatske, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

12. svibnja predstavnici Udruge sudjelovali su u obilježavanju Spomen – dana Bleiburških žrtava i žrtava križnog puta, a koje se održalo pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora.
17. svibnja u okrivu međunarodne suradnje, a povodom Dana Zveze veteranov vojne za Slovenijo predstavnici Udruge boravili su u radnom posjetu.

17. do 19. svibnja u Rovinju je održan III Međunarodni konfres žena veterana. «Žene nakon rata – žene veterani», nasilje u obitelji, te zlostavljanje djece i članova njihovih obitelji nastale kao posljedice ratnih zbivanja bile su ključne teme trodnevnog i trećeg po redu Kongresa žena u Hrvatskoj.

U mjesecu lipnju pokrenuto je u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata glasilo «Hrvatski branitelj», kako bi se pravovremeno hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji izvještavali o aktivnostima Udruge, ali i Republičke koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

21. rujna održano je VII Svehrvatsko športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske «Varaždin 2002.».

Od 05.-10.10. predstavnici Udruge temeljem programa Svjetske veteranske federacije nazočili su 18. sjednici Stalnog komiteta za Europska pitanja u Nicosia (Cipar).

U vremenu od siječnja do prosinca 2002. godine prema protokolu Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, te u suradnji s tijelima lokalne uprave i samouprave Udruga je sudjelovala u obilježavanju svih važnijih datuma i značajnih obljetnica.

U vremenu od siječnja do prosinca 2002. godine Udruga je izdavala zajedničko glasilo udruga iz Domovinskog rata pod nazivom «Hrvatski branitelj».

22. i 23.11. u organizaciji Udruge organizirano je V Republičko ribičko natjecanje branitelja i članova njihovih obitelji u Strugi Nartskoj kod Dugog Sela.

Back to top button