Aktivnosti u 2003.

Aktivnosti u 2003.

29.04. predstavnici Udruge bili su na Konferenciji časničkih gradova Jadrana koji je održan u Puli.

11.05. članovi i dužnosnici Udruge bili su na obilježavanju obljetnica koncentracijskog logora u Mathausenu i komemoraciji Bleiburških žrtava i žrtva križnog puta.

17.05. članovi Udruge na poziv Zveze veteranov vojne za Slovenijo nazočili su njihovoj godišnjoj Skupštini.

21.06. Udruga je u suradnji sa Zvezom veteranov vojne za Slovenijo bila organizatorom I međunarodnog natjecanju u orjentacijskom trčanju pod nazivom «Veterani bez granica» mjestu Raskrižju (Republika Slovenija) koje se organiziralo uz granicu Hrvatske i Slovenije.

29.05.-01.06. članovi i predstavnici Udruge bili su na III Međunarodnom hodočašću hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji «Czestochowa – Poljska»

20.09. Udruga je organizirala 6. Svehrvatsko ribičko natjecanje invalida, branitelja i članova njihovih obitelji u lovu ribe udicom na plovak koje je održano na jezerima “Siromaja I” i “Siromaja II” u Strugi Nartskoj kod Dugog Sela.

03.- 05.10. Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata organizirala je 8. Svehrvatsko športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, koje se održalo u Metkoviću i Pločama.

16.-19.09. u sklopu međunarodne suradnje predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata prisustvovali su obilježavanju 60. godišnjice pobune Hrvata u Villefranche de Rouergue.

30.11. do 05.12. Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske prisustvovala je 24. generalnoj skupštini Svjetske veteranske federacije koja je održana u Johanesburgu (Južnoafrička republika). Veliki značaj 24. Generalne skupštine Svjetske veteranske federacije je i taj da je za člana Generalnog savjeta Svjetske veteranske federacije izabran naš predstavnik general pukovnik Đuro Dečak.

12.-14.12. u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata održana je 3. Međunarodna konferencija o međusobnoj suradnji na humanitarnim načelima za jugoistočnu Europu. Na 3. Međunarodnoj konferenciji donijeti su završni dokumenti koji će se prosljediti Svjetskoj veteranskoj federaciji i Komitetu za europska pitanja u obliku četiri rezolucije: izrada zakonske regulative o minimalnoj zaštiti prava ratnih veterana Europe, obnova ratnih spomenika, financiranje veteranskih organizacija, zaštita prava žena sudionica ratova jugoistočne Europe

U vremenu od siječnja do prosinca prema protokolu Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, te u suradnji s tijelima lokalne uprave i samouprave Udruga je sudjelovala u obilježavanju svih važnijih datuma i značajnih obljetnica.

U vremenu od siječnja do prosinca Udruga je izdavala zajedničko glasilo udruga iz Domovinskog rata pod nazivom «Hrvatski branitelj».

Back to top button