Aktivnosti u 2005.

Aktivnosti u 2005.

08.05. dužnosnici i članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske su sudjelovali u obilježavanju 60. obljetnice oslobođenja logora Mathausen.

14.05. predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske nazočili su komemoraciji žrtvama Križnog puta i Bleiburškim žrtvama.

21. – 28.08. Udrugu su posjetili časnici i članovi nevladinih organizacija, te vojnici koji su služili u danskom bataljunu UNPROFOR tijekom 1992. – 1995. godine «Plave beretke».

U vremenu od siječnja – rujna Udruga je u svim županijama organizirala izlučna športska natjecanja za republičko športsko natjecanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

02. – 04.09. u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, a pod visokim pokroviteljstvom Potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske i Ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti gđe Jadranke Kosor održano je u Zagrebu 10. Državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske «Zagreb 2005.».

09. do 11.09. djeca hrvatskih branitelja sa Kupresa, te delegacija općine Kupres i predstavnici stradalničkih Udruga bili su u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji.

16.-21.09. u sklopu međunarodne suradnje predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata prisustvovali su obilježavanju 62. godišnjice pobune Hrvata u Villefranche de Rouergue.

25.11. temeljem dosadašnje vrlo dobre suradnje između Zemaljskog saveza udruge boraca iz Budapesta i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske koje su punopravne članice Svjetske veteranske federacije (SVF) potpisan je Sporazum o međusobnoj suradnji. Cilj međusobne suradnje je proširenje i produbljivanje dobrosusjedskih odnosa naroda i država Mađarske i Hrvatske.

16. i 17. 12. Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske u okviru međunarodne suradnje, a na poziv veteranskih i boračkih organizacija Bosne i Hercegovine bila je sudionikom zajedničkog sastanka koji se održao u Sarajevu. Na sastanku se dogovorilo proširenje i produbljivanje dobrosusjedskih odnosa kako među samim zemljama tako i među udrugama veterana.

U vremenu od siječnja do prosinca prema protokolu Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, te u suradnji s tijelima lokalne uprave i samouprave Udruga je sudjelovala u obilježavanju svih važnijih datuma i značajnih obljetnica.

Back to top button