Aktivnosti u 2006.

Aktivnosti u 2006.

07.05. dužnosnici i članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske su sudjelovali u obilježavanju 61. obljetnice oslobođenja logora Mathausen.
10.-15.05. na poziv Svjetske veteranske federacije predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske sudjelovali su u radu 20. sjednice Stalnog odbora za europska pitanja (SOEP) koja se je održala od u Pragu (Češka Republika). Na sjednici su predstavnici Udruge upoznali nazočne o događajima u Republici Hrvatskoj vezano uz Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Zakon o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, aktivnom sudjelovanju predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata u razvoju civilnog društva u Republici Hrvatskoj. Također je podneseno kratko izvješće Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske o osnovnim nacionalnim aktivnostima u protekle dvije godine, te izvješće Radne grupe za žene.
U vremenu od lipnja do kolovoza Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske sa svojim podružnicama sudjelovala je u obilježavanju obljetnica ZNG-a, policije i HV-a čime su svečano obilježene 15. godišnjice njihova osnutka.

U vremenu od siječnja – listopada Udruga je u svim županijama organizirala izlučna športska natjecanja za republičko športsko natjecanje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

03. do 05.11. u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, a pod visokim pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade RH i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u Šibeniku se je održalo 11. Državno športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata «Šibenik 2006.»

U vremenu od siječnja do studenog prema protokolu Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, te u suradnji s tijelima lokalne uprave i samouprave Udruga je sudjelovala u obilježavanju svih važnijih datuma i značajnih obljetnica.

Back to top button