Novosti

„POMOZIMO STUDENTIMA I MATURANTIMA – DJECI HRVATSKIH BRANITELJA KUPNJOM PRIJENOSNOG RAČUNALA“

U sklopu humanitarne aktivnosti Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske dana 06. lipnja 2024. godine u „Gastro Globus“ u Zagrebu održana je svečanost podjele prijenosnih računala u sklopu projekta „Pomozimo studentima i maturantima – djeci hrvatskih branitelja kupnjom
prijenosnih računala (laptopa)“. Prema projektu je ovom prigodom podijeljeno 49 prijenosnih računala ciljanoj skupini iz 11 županija Republike Hrvatske. Važno je istaknuti da taj projekt kontinuirano provodi od 2008. godine, te da je podijeljeno do sada 814 računala. Posebno zahvaljujemo dugogodišnjih donatorima i sponzorima, pa i onima novima što su prepoznali ovu hvalevrijednu aktivnost, te je podržali u skladu sa svojim mogućnosti. Na svečanosti su nazočila pored gostiju, donatora i izaslanica potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja, gradonačelnici i načelnici općina, potpredsjednici UDVDR RH i predsjednici podružnica i ogranaka UDVDR RH. Svečanost je svoju nazočnošću uveličao proslavljeni nogometni reprezentativac Republike Hrvatske gosp. Zvonimir Boban. Mali bend Orkestra HRM je pridonio programom domoljubnih i drugih pjesama programu svečanosti. S veseljem možemo konstatirati da smo provedbom ovog projekta „Pomozimo studentima i maturantima – djeci hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnog računala (laptopa)“ pomogli uz pomoć donatora da studenti i maturanti koji nemaju računalo, niti nisu u mogućnosti nabaviti isti iz svojih sredstava. Prednost pri odabiru u procesu dodjele su imala djeca iz višečlanih obitelji i slabijeg socijalnog stanja.

Dana 08. lipnja 2024. godine u prostorijama UDVDR Podružnice Osječko-baranjske županije uručena su prijenosna računala studentima iz ove županije koji nisu mogli biti prisutni prilikom svečanosti podjele u „Gastro Globusu“ u Zagrebu.

Dana 14. lipnja 2024. godine u Vinkovcima u Domu hrvatskih branitelja uručena su prijenosna računala studentima iz ove županije koji nisu mogli biti prisutni prilikom svečanosti podjele u „Gastro Globusu“ u Zagrebu.

Related Articles

Back to top button