Humanitarna djelatnost 2019.

Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH

Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH dana 12. studenog 2019. godine u Iloku otvorio je školu stranih jezika za maturante, djecu hrvatskih branitelja iz Vukovarsko-srijemske županije Ogranak Ilok, po projektu „Učenje stranih jezika za djecu hrvatskih branitelja“. Školska godina traje 9 mjeseci. Na kraju tečaja polaznici dobivaju uvjerenje Škole stranih jezika „Sova“ o završenom programu učenja engleskog jezika prema europskom referentnom okviru. Svjedodžba im omogućava daljnje učenje jezika prema stupnjevima. Do sada smo sa ovom školskom godinom  školovali 1010 djece hrvatskih branitelja. Polaznici su djeca 7. i 8. razreda osnovne škole, što ih pripremamo sa proširenim znanjem za srednju školu i Maturante pripremamo za bolje znanje engleskog jezika za maturu. Ovaj projekat ne bi mogli realizirati bez pomoći ljudi dobrog srca, a Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH je istim polaznicima donirao prigodne poklone.
Osnovnoj školi iz Iloka Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH po projektu „Kulturno – čitalački centar“ donirao je 140 knjiga za knjižnicu osnovne škole. Dječjem vrtiću „Crvenkapica“ iz Iloka.
Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH po projektu „Pomozimo djeci hrvatskih branitelja i unučadima predškolske dobi“ donirao je razne slikovnice, priče i edukacijski materijal za rad sa djecom. Djelatnici dječjeg vrtića su bili više nego oduševljeni donacijom.

Related Articles

Back to top button