Pod Krapinsko-zagorska

3. MEMORIJAL „IVAN PODGAJSKI“

U organizaciji UDVDR Podružnica Krapinsko-zagorska, Ogranak Krapina, Klub branitelja Petrovsko održan je u spomen na preranu preminulog satnika i zapovjednika bojne 103.brigade HV(R)u prostorijama DVD Petrovsko 3. memorijalni turnir u belotu-memorijal “Ivan Podgajski”. Održavanje turnira organizacijski i financijski su pomogli Općina Petrovsko, OMCO Croatia, Ministarstvo hrvatskih branitelja, FINA RH,G.P.Špiljak,Mužek Kaminko d.o.o.,Print centar Krapina, Vetropack Straža Hum na Sutli i drugi. Učesnike memorijala kao domaćin pozdravio je načelnik općine Petrovsko Ivan Šanjug, ispred organizatora predsjednik Podružnice UDVDR Krapinsko-zagorske županije Stjepan Pavliša ing.el., a ispred Ministarstva hrvatskih branitelja pomoćnica ministra gđa.Nevenka Benić koja je turnir i otvorila. Na početku memorijala svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima minutom šutnje odana je počast, a nakon otvorenja memorijala na grobu pokojnog Ivana Podgajskog na mjesnom groblju položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Na pozivnom turniru natjecalo se 29. natjecateljskih parova sa 58. natjecatelja prijatelja i štovatelja Ivana Podgajskog i njegovih suboraca iz 103.brigade.
Na memorijalu su najuspješniji bili:1. Mjesto pehar i zlatne medalje: Stjepan Lešković, Zdravko Grden; 2. Mjesto pehar i srebrne medalje: Ivica Šanjug, Josip Menjački; 3. Mjesto pehar i brončane medalje: Milorad Sekušak, Mladen Boršić.
Za sve natjecatelje i goste memorijala koji je započeo u 14,30 sati i završio u 23,00 sati osigurane su majice memorijala te topli obrok i dostatne količine pića. Uz zahvalu za pomoć u organizaciji svim donatorima i učešće na memorijalu svim natjecateljima i gostima Klub branitelja Petrovsko i Općina Petrovsko najavili u održavanje 4. Memorijala „Ivan Podgajski“ za 04. 11. 2017.godine.

Related Articles

Back to top button