Pod Koprivničko-krizevačka

Radni susret vodstava Podružnica „Regije sjever“

Vodstva Podružnica UDVDR RH “Regije sjever ” koju čine Podružnice UDVDR RH Međimurske, Varaždinske, Zagorsko-krapinske, Bjelovarsko- bilogorske i Koprivničko- križevačke županije održale su radni sastanak u Koprivnici a domaćin susreta i cjelodnevnog radnog druženja je bila UDVDR Podružnica Koprivničko- križevačke županije.
Radni sastanak održan je u prostorijama UDVDR Podružnice Koprivničko-križevačke županije a isti je vodio predsjednik UDVDR RH Regije sjever  Siniša Pavlović.
Tema sastanka je bila problematika s kojom se naše Podružnice sreću u svakodnevnom radu vezano uz provođenje svojih aktivnosti kao i problematika sufinanciranja rada Podružnica od strane jedinica lokalne samouprave a vezano uz Zakon o udrugama RH. Predsjednici Podružnica su iznijeli svoja različita iskustva,načine na koji su pokušali riješiti probleme svojih Podružnica i dali su prijedloge koje će se kao zaključak proslijediti u UDVDR RH. Također vodstva su od strane mr.crim. Josipa Horvatina iz Krapinsko-zagorske županije upoznata sa sudjelovanjem naših predstavnika udruge (na državnoj razini) u radu brojnih pokrenutih povjerenstava Ministarstva branitelja a u cilju donošenja jedinstvenog zakona koji će objediniti statusna i materijalna prava hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Nakon sastanka nazočni su se uputili na prijem u Županijsku upravu gdje su ih dočekali župan Koprivničko-križevački Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota. Biranim riječima domaćini su se osvrnuli na više nego uspješnu dosadašnju suradnju sa UDVDR RH Podružnicom Koprivničko-križevačke županije a predstoje već slijedeći zajednički projekti koje će naša udruga uz punu potporu Koprivničko- križevačke županije kao i do sada uspiješno pripremati i realizirati. Župan Koren je na kraju prijema članovima UDVDR uručio i prigodne poklone. Nakon susreta sa županom članovi udruge su sa zanimanjem razgledala novi „Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata“ u centru grada Koprivnice čije se službeno otkrivanje očekuje 22. srpnja. Osvježenje nakon prvog djela današnjih aktivnosti vodstva udruga našla su u ugodnom klimatiziranom prostoru prelijepe koprivničke pivnice Kraluš. Drugi dio susreta započeo je posjetom poznatoj Galeriji naivnih umjetnosti u Hlebinama gdje su nas dočekale načelnica općine Hlebine Božica Trnski i načelnica općine Đelekovec Štefica Sirutka uz piće dobrodošlice i prefine domaće kiflice uz tople riječi dobrodošlice. Sa povješću galerije, podravskom naivom i trenutnom postavom upoznala nas je Sanja Vrgoč viši muzejski tehn.galerije  i provela nas galerijom dajući informacije o naivi i poznatim slikarima naive podravskog kraja.
Nakon Hlebina članovi „Regije sjever“uputili su se na obližnje jezero Gabajeva Greda (Ribički dom) gdje je UDVDR Podružnica Koprivničko-križevačke županije pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije od jutra provodila Međunarodnu humanitarnu likovnu koloniju uz sudjelovanje više od 20 poznatih slikara. Cilj kolonije je da se nastali radovi nakon kolonije na aukciji prodaju u cilju kupnje specijalnih ljuljački za djecu u invalidskim kolicima a u partnerstvu sa Centrom za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce iz Koprivnice gdje se planira postavljanje i prve takve ljuljačke. Na prelijepom jezeru Gabajeva Greda nakon ručka i druženja sa umjetnicima put nas je odveo prema općini Gola u posjet našem ogranku UDVDR Gola. U Goli nas je dočekao mimohod konjskih zaprega kroz selo Gola a takvo nešto se zbilja danas rijetko može vidjeti .Ispred općine Gola srdačno nas je dočekao načelnik općine Gola Stipe Milinković sa svojim zamjenikom Markom Horvatom zaželjevši dobrodošlicu. Ispred ogranka UDVDR Gola predsjednik ogranka Marijan Lukčin sa svojim suradnicima organizirao je kraće upoznavanje nazočnih sa brojnim aktivnostima ogranka. Načelnik općine Gola s posebnim je zadovoljstvom upriličio današnji prijem vodstava Podružnica jer on kao i najveći dio općinskog vijeća Gola su hrvatski branitelji na što su vrlo ponosni. Istaknuo je odličnu suradnju sa braniteljima, našom udrugom i naglasio je spremnost da općina Gola i dalje podupire osmišljene i kvalitetne braniteljske projekte i aktivnosti. Nakon službenog dijela pozvao je sve nazočene da razgledaju i bogatu etno-slikarsku galeriju općine Gola. Nakon vrlo zanimljivog druženja u Goli i vrlo sadržajnih današnjih aktivnosti, susret vodstva „ Regije sjever“ je završio….. do slijedećeg susreta u nekoj od pet županija „Regije sjever“.

Related Articles

Back to top button