ObavijestPod Sisačko-moslavačkaSportsko natjecanje

20. Županijske sportske igre dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH  Podružnice Sisačko-moslavačke u subotu 13.06.2015. bila je organizator 20-tog  jubilarnog športskog natjecanja. Domaćin im je pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije bio ogranak Grada Kutine. Okupljene, njih više od 300-njak  na prostoru ispred Športskog centra u ime domaćina pozdravio je Stjepan Hrastnik, županijski predsjednik dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i domaćeg kutinskog Ogranka. Gradu Kutini iznimna je čast što po treći puta ugošćuje natjecatelja ovih popularnih županijskih igara, rekao je u dobrodošlici gradonačelnik Andrija Rudić. Podsjetio je na dobru suradnju u svim oblicima s braniteljskim udrugama. Posebno  je  najavio aktualni pristup izgradnji braniteljskih stanova. Uz Grad igrama su potporu dale i tvrtke Športski centar na kojima su i održane, Petrokemija i Lonia. Sudionike je pozdravio a Kutini, koja je svojedobno bila i domaćin državnim igrama  na zahtjevnoj ulozi  domaćina zahvalio Zvonko Marić, glavni tajnik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMER

Igre je otvorio župan sisačko moslavački Ivo Žinić. Sudionik Domovinskog rata i sam aktivnih član udruge organizatora natjecanja podsjetio je na obvezu i ove vrste okupljanja. Ovo kao i sva  okupljanja Hrvatskoj, a posebno  odlučna za čuvanje dostojanstvo branitelja  domovine trebaju i promovirati vrijednost Domovinskog rata. Mi u Sisačko-moslavačkoj  županiji, među prvima žrtvom obrani domovine to smo posebno dužni Iskazao je da za činjenično tumačenje Hrvatskoj nametnutog rata treba uskladiti i programe školske izobrazbe.  U ime pokrovitelja s posebnim izaslanstvom za poginule hrvatske branitelje župan je  položio vijenac ispred velebnog spomenika Križa s krunicom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U 8 disciplina nastupilo je 10  momčadi. Natjecatelji su bili iz  ogranaka: Gline, Gvozda, Kutine, Lipovljana, Petrinje, Popovače, Topuskog Siska, Velike Ludine i Kluba žena sudionica Domovinskog rata Podružnice Sisačko-moslavačke. Sveukupni pobjednik  je Kutina, drugo mjesto pripalo je Sisku, a treće Lipovljanima. Kutina je pobjednik u stolnom tenisu, boćanju, malom nogometu i šahu. Sisak je bio najbolji u streljaštvu i pikadu, Lipovljani u potezanju konopa, a Glina u kuglanju.

Related Articles

Back to top button