Humanitarna djelatnost 2015.

Odjel za humanitarnu djelatnost UDVDR RH

Dana 24. travnja 2015. godine u Gastro Globusu u Zagrebu realiziran je projekat Odjela za humanitarnu djelatnost UDVDR RH „Pomozimo maturantima i studentima – djeci hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnog računala“ Od Iloka do Dubrovnika
IMGP1027
IMG_5908U svom pozdravnom govoru predsjednik Udruge gosp. Đuro Dečak je pozdravio studente i maturante – djecu hrvatskih branitelja iz 14 županija, predsjednike Podružnica, a posebno se zahvalio donatorima koji su nesebično donirali svoja sredstva za kupnju računala. Također je pozdravio zamjenicu ministra branitelja gđu Nevenku Benić i zahvalio se Ministarstvu branitelja koje također prati projekte Odjela za humanitarnu djelatnost ne samo kroz financijsku podršku već i kroz sudjelovanje u realizaciji ostalih projekata Odjela za humanitarnu djelatnost UDVDR RH na terenu.

IMG_5960Nakon pozdravne riječi predsjednika Udruge pročelnica Odjela za humanitarnu djelatnost gđa Dubravka Herljević se zahvalila predsjednicima podružnica koji su organizirali prijevoz studenata i maturanata u Zagreb gdje će maturantima i studentima svaki donator osobno uručiti računalo – laptop. Danas će biti podjeljeno 70 računala uz skromni domjenak za donatore i djecu.

Do sada smo s današnjiim danom uručili 260 računala za maturante i studente djecu hrvatskih branitelja slabijeg imovinskog stanja, višečlane obitelji i djeci naših članova. Na toj podjeli pomogli smo i petero studenata koja su djeca naših suboraca iz HVO-a koji studiraju u Zagrebu, a žive u studentskom domu.

Ovaj projekat ne bi mogli realizirati bez pomoći Ministarstva branitelja i ljudi dobrog srca koji su prepoznali vrijednost ovog projekata i rad naše Udruge. Ovim putem zahvaljujemo se u ime djece i njihovih roditelja, a posebno se zahvaljujemo predsjednicima podružnica, ogranaka i klubova  u realizaciji ovoga projekata.
[Best_Wordpress_Gallery id=”14″ gal_title=”Donacija laptopa-04-2015″]

Related Articles

Back to top button