Humanitarna djelatnost 2012

„LJETOVANJE ZA DJECU HRVATSKIH BRANITELJA I NJIHOVE OBITELJI

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
Djeca su bila više nego oduševljena sa prijemom u Franjevačkom samostanu Sv. Franje u Rovinju i bili bi sretni kada bi dobili mogućnost da dva tjedna ostanu. Ista županija je organizirala povrće i voće što su branitelji zadrugari Zadruga „VRT“ im pomogli i opremili ih na ljetovanje.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA
53-troje je ljetovalo, a najviše djece Dalja, Aljmaša i Erduta. Među njima je bilo djece koja su prvi puta vidjela Hrvatsko more.
I naši Baranjci su došli sa voćem i povrćem. Uživali su u blagodatima mora i izletima sa brodom , što su ih dočekali Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Istarske županije sa predsjednikom gosp. Marijanom Mužinićem koji je obišao djecu. Ista Podružnica je organizirala izlete s brodom.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA
Djeca Podružnice Bjelovarsko-bilogorske županije već treću godinu zaredom odlaze na ljetovanje u Rovinj i više su nego zadovoljni. Sretni se vraćaju kući, jedino su rekli da su im termini prekratki da bi željeli ostatati dva tjedna. I Bjelovarci nisu došli praznih ruku, iznenadili su gđu Jadranku, voditeljicu ljetovanja sa poklonima u voću i povrću.
Naši branitelji ne znaju samo tražiti nego dobrotu pamete i u svojim mogućnostima vrate.

U organizaciji Odjela za humanitarnu djelatnost Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije nastavlja projekat „LJETOVANJE ZA DJECU HRVATSKIH BRANITELJA I NJIHOVE OBITELJI U FRANJEVAČKOM SAMOSTANU SV. FRANJE U ROVINJU“ Ove godine će ljetovati djeca i branitelji iz četiri županije Virovitičko-podravska županija, Osječko-baranjska županija, Bjelovarsko-bilogorska županija i Sisačko-moslavačka županija. Ukupno 210 osoba. U sklopu projekta organizirano je i razgledavanje sakralnih objekata i upoznavanje sa kulturnom baštinom Rovinja. Istu djecu je Odjel za humanitarnu djelatnost kao i svake godine tako i ove, opremio sa svom potrebnom športskom opremom za more.Također je Odjel za humanitarnu djelatnost organizirao da svaka županija donira u znak zahvalnosti svježe povrće i voće iz svoga kraja.

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”slideshow” theme_id=”1″ gallery_id=”2″ sort_by=”order” order_by=”asc” slideshow_effect=”fade” slideshow_interval=”5″ slideshow_width=”500″ slideshow_height=”200″ enable_slideshow_autoplay=”0″ enable_slideshow_shuffle=”0″ enable_slideshow_ctrl=”1″ enable_slideshow_filmstrip=”1″ slideshow_filmstrip_height=”90″ slideshow_enable_title=”0″ slideshow_title_position=”top-right” slideshow_enable_description=”0″ slideshow_description_position=”bottom-right” enable_slideshow_music=”0″ slideshow_music_url=”” watermark_type=”none” watermark_link=”http://web-dorado.com”]

Related Articles

Back to top button