Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.

Baza znanja

Međunarodna konferencija 9. Centra znanja pod nazivom „Znanjem kroz izazove budućnosti“ Međunarodna konferencija 9. Centra znanja za društveni razvoj pod nazivom „Znanjem kroz izazove budućnosti“ održana je 25. studenog 2022. u hotelu Academia u Zagrebu. 9. Centar znanja za društveni razvoj okuplja 14 udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata i to: Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-a RH, Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata, Udruga veterana 4. Gardijske brigade, Udruga 5. gardijske brigade „Sokolovi“, Hrvatski časnički zbor – zajednica udruga, Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske, Udruga branitelja i veterana vojne policije iz Domovinskog rata, Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Republike Hrvatske i Udruga Bojna Frankopan.

-više ovdje-

Konferencija 9. CZ – ZAJEDNO ZNANJEM

  • Želim Vas izvijestiti  da je priručna brošura „Mogućnosti i prava“ koja je tiskana u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, pod projektom Razminiranje i društveno –gospodarska integracija, objavljena i u elektronskom obliku -OVDJE-

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA 9 CENTRA ZNANJA ZA DRUŠTVENI RAZVOJ: “30 GODINA U ZAJEDNIŠTVU“
U organizaciji udruga iz Domovinskog rata 9. Centra znanja za društveni razvoj i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva dana 09. prosinca 2021. godine u hotelu Academia“, ulica Ivana Tkalčića 88 u Zagrebu, održana je međunarodna konferencija pod nazivom „30 godina u zajedništvu“. Kako bi se ispoštivale sve potrebne epidemiološke mjere na ulazu su svi sudionici bili u obvezi pokazati EU digitalne covid potvrde, mjerena je temperatura, a u dvorani su prisutni nosili zaštitne maske. Konferenciju je otvorio potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ukazavši na dobru suradnju braniteljskih i stradalničkih udruga i Ministarstva hrvatskih branitelja, te na dosadašnje ali i planirane aktivnosti Ministarstva hrvatskih branitelja.                   Prezentaciju Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji iznijela je Petra Šćukanec, načelnica Sektora za normativne i opće poslove Ministarstva hrvatskih branitelja. 
 Ravnateljica Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja Ivona Paltrinieri i Ana Filko su prisutnima govorile o Zakonu o osobama nestalim u Domovinskom ratu te o Zakonu o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata i o procesu rješavanja pitanja nestalih osoba. Bilo je riječi i o načinu traženja nestalih osoba u mjestima gdje postoji mogućnost da se nalaze grobnice. 
Nakon toga, Zlatkica Marinković – Danilović načelnica Sektora za poboljšanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja i skrb o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata predstavila je istraživanje o pobolu hrvatskih branitelja, iznijevši podatke nakon istraživanja o smrtnosti hrvatskih branitelja, dobnoj strukturi, uzroku smrti, ali i preporuku da se i dalje nastavi sa preventivnim pregledima. Nevenka Benić, načelnica Sektora za udruge iz Domovinskog rata, kontrolu i analizu projekta je detaljnije govorila o angažmanu Ministarstva hrvatskih branitelja na uspostavi vetranskih centara, smještaju te otvaranju novog veteranskog centra u Šibeniku koji treba početi s radom u prvom tromjesečju 2022. godine. Iskustva iz drugih država o veteranima, stradalnicima i pitanju nestalih osoba predstavili su: pukovnik Bruno Zorica – Zulu (Francuska – Legija stranaca) na temu „Veterani u Francuskoj“, general bojnik Željko Šiljeg (HVO – BiH) na temu „Status pripadnika postrojbi HVO-a i članova obitelji“ i HakiKasumi (Kosovo) „Stradalnici na Kosovu“.
Po završetku Konferencije doneseni su slijedeći zaključci:
1. 9. Centar znanja je dobar primjer zajedništva branitelja i stradalnika Domovinskog rata na promicanju vrijednosti Domovinskog rata, podizanju kvalitete življenja i uključenosti u društveni razvoj Republike Hrvatske, kao i u podršci procesu rješavanja pitanja nestalih osoba u Domovinskom ratu.
2. Suradnja i povezivanje udruga iz Domovinskog rata, suradnički i partnerski odnosi sa Ministarstvom hrvatskih branitelja te uvažavanje stavova branitelja i stradalnika temelj su za unapređenje kvalitete življenja, očuvanja sjećanja na Domovinski rati sustavno rješavanje problema nestalih kao posljedica Domovinskog rata.

  • NATJEČAJ-POTPORE ZA OBRAZOVANJE-SREDNJA ŠKOLA
  • Temeljem čl.15, st.4. Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na potporu za obrazovanje (“Narodne novine 101/2019) upravni odbor Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji 06.rujna 2021.god. raspisuje Natječaj za dodjelu potpora za obrazovanje tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja. -više ovdje-

Snažno u zajedništvu
Konferencija 9. centra znanja naziva Snažno u zajedništvu održana je u četvrtak 15. listopada 2020. godine u Hotelu Academia. Konferenciji su nazočile i gđa. Mirela Buterin izaslanica potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja g. Tome Medveda te gđa. Milena Suknaić Voditeljica odjela za programe udruga Grada Zagreba. Naglasak ovogodišnje konferencije bio je na pozitivnom utjecaju braniteljskih i stradalničkih udruga na zajednicu kroz razne oblike humanitarnog rada i volotiranjašto je u današnje vrijeme često zanemareno, nedovoljno cijenjeno i nevidljivo.
Više -OVDJE-

Konferencija 9. centra znanja naziva Snažno u zajedništvu
  • Koordinacijski sastanak Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Centara znanja
  • Pročelnica za financije UDVDR RH sudjelovala je na koordinacijskom sastanku predstavnika uključenih u Razvojnu suradnju u području Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Sastanak se održao u Šibeniku, hotel Jure, Solaris u razdoblju od 15. do 17. lipnja 2020. godine. Više pročitajte na linku

Okrugli stol u Ministarstvu hrvatskih branitelja

Prezentacije sa sastanka u Ministarstvu htvatskih branitelja održanog u Zagrebu, 11. veljače 2020. godine

Back to top button